Väder

Vädret Bjärred

Badtemperatur

Nyhetsbrev

Årets badare

Varje år utser Föreningen Bjerreds Saltsjöbad Årets badare. Utmärkelsen ges till en året-runt badare som är en förebild och kan entusiasmera andra och som tar vara på de möjligheter som anläggningen Bjerreds Saltsjöbad erbjuder.

Mattias Tetzlaff Årets badare 2019
Kallbad blev viktig rehabilitering efter cancern

Kallbaden har hjälpt mig att komma tillbaka väldigt fort, säger Mattias Tetzlaff som utsetts till Årets badare 2019 i Bjerreds Saltsjöbad.

Mattias Tetzlaff från Löddeköpinge en hängiven kallbadare sedan många år. Det brukar bli ett par turer i veckan till Bjärred för bastubad.

Som kallbadare vet man ofta inte vem man pratar med i bastun. Vi är på olika plan, men i bastun har vi alla något gemensamt, säger han.

I samband med att Mattias drabbades av en hjärntumör 2017 fick kallbaden en ännu viktigare betydelse. Det första året fick jag strålbehandling i Uppsala under veckorna. Jag kom hem på helgerna och fick varken köra bil eller kallbada. Min pappa körde ofta ner mig till kallbadhuset så att jag ändå kunde träffa mitt bastugäng i restaurangen. Det sociala umgänget med dem betyder jättemycket.

Mattias är fortfarande under rehabilitering men nu är det fritt fram för kallbad året om. Cellgifterna gjorde att jag tappade känseln, men efter mina kallbad har nerverna kommit tillbaka mer och mer och bidragit till min snabba rehabilitering. Till och med mina läkare är fascinerade över hur snabbt jag har återhämtat mig.

Tidigare pristagare:
2018 Maria Jepson
2017 Marianne Linnér
2016 Bengt Carlsson
2015 Georg Hulla
2014 Märta Wirén, Håkan Wigren, Ingrid Salomonsson
2013 Jonathan Montan
2012 Christina Wadstén-Malm, Bjärred
2011 Hans Svensson, Bjärred
2010 Käthe Hanson, Lund
2009 Marianne Book, Bjärred
2008 Hans Ulrik Jeppesen, Bjärred
2007 Roger Lundin och Michael Titze, Bjärred
2006 Robert Sallbring, Bjärred
2005 Elna Klemedtson, Lund
2004 Arne Karlsson, Bjärred