Väder & bad

Nyhetsbrev

BASTUN ÄR ÖPPEN IGEN!

juni 2021

Vi välkomnar alla medlemmar till bad med bastu igen.
Efter ett uppehåll på fem månader har bastuaggregaten nu slagits på i våra helt nyrenoverade basturum.
Upp till åtta personer är välkomna att vistas i bastun samtidigt. Om det är fullt, vänta på att någon går ut innan du tar plats.
Omklädningsrummen är fortsatt stängda. Av hygienskäl ber vi alla badare att duscha hemma eller ta ett dopp i havet innan de går in i bastun.


BADINFORMATION I REALTID

juni 2021

Tack vare engagerade medlemmar kan vi nu via länken nedan få följande information i realtid:
Vattentemperatur, vind, lufttemperatur, antal besökare på badavdelningen m.m.

BADET JUST NU
Städtider finns här >>


ÄNTLIGEN! BASTUN ÖPPNAR FREDAGEN DEN 11 JUNI FÖR MEDLEMMAR

juni 2021

OBS! Hantverkarna kommer att slutföra arbetet fram till torsdag den 10/6. Visa hänsyn.

Fredag 11 juni kl. 06.00 öppnar vi upp nyrenoverade dam- och herrbastun för våra medlemmar. Upp till åtta personer är välkomna att vistas i bastun samtidigt. Om det är fullt, vänta på att någon går ut innan du tar plats. Vi uppskattar om du begränsar ditt besök till en timme.

Omklädningsrummen är fortsatt stängda till nästa lättnad i restriktionerna (preliminärt 1 juli). Håll utkik på hemsidan. Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånd, visa hänsyn och turas om.


RESTAURANGEN ERBJUDER

juni 2021

Välkommen ut och njut av våran meny. En skön lunch, en härlig middag eller värmande fika, bryggan passar för alla tillfällen. Vi följer restriktionerna från folkhälsomyndigheten och har bra avstånd mellan våra bord.
Nu är det öppet varje dag från 11.00 till sent


INGA-LILL ALM BLEV ÅRETS BADARE 2020

juni 2021

Inga-Lill Alm från Bjärred har utsetts till Årets badare vid Bjerreds Saltsjöbad.

- Det bästa utöver att få bada är mötena med människor. Ingen behöver förställa sig, man kan vara som man är, säger Inga-Lill Alm.

I samband med Föreningen Bjerreds Saltsjöbads årsmöteges utmärkelsen till en året-runt badare varje år. Juryns motivering för 2020 lyder:


NYA BRYGGAN KAN PÅBÖRJAS I SEPTEMBER

juni 2021

Lomma kommun har ansökt om tillstånd att bygga en ny brygga vid Bjerreds Saltsjöbad hos Mark- och miljödomstolen i Växjö. Byggstart blir tidigast i september 2021.


HENRIK CYKLAR 24 KILOMETER FÖR ETT DOPP

juni 2021

Strax efter fem på morgonen, flera dagar i veckan, tar Henrik Gilvad Nielsen cykeln från hemmet i Nöbbelöv i Lund och kör 12 kilometer till Bjerreds Saltsjöbad. Han har varit kallbadare i många år, men den nya rutinen blev en Coronaeffekt.


”JAG HAR BLIVIT BEROENDE AV KYLAN”

juni 2021

Carin Pallin, Dösjöbro, är en av många som blivit medlemmar i Bjerreds Saltsjöbad det senaste året.
”Jag tog mitt allra första kallbad i maj förra året och nu kan jag inte vara utan det. Jag har blivit helt beroende av kylan. Idag utsätter vi sällan våra kroppar för stora påfrestningar. Det är nästan alltid bekvämt, men kroppen lär sig att stå ut med kylan.