Väder

Vädret Bjärred

Badtemperatur

Nyhetsbrev

BASTUN ÖPPNAR NÄR RESTRIKTIONERNA LÄTTNAR

maj 2021

I väntan på att smittspridningen avtar och myndigheterna lättar på restriktionerna är bastun fortsatt stängd.

Föreningen har använt tiden då bastu- och omklädningsrummen varit stängda till omfattande renoveringar. Herrsidan är klar att tas i bruk när restriktionerna lättnar, på damsidan inväntas leverans av nytt fönster innan den bastun kan färdigställas.


RESTAURANGEN ERBJUDER

maj 2021

Välkommen ut och njut av våran meny. En skön lunch, en härlig middag eller värmande fika, bryggan passar för alla tillfällen. Vi följer restriktionerna från folkhälsomyndigheten och har bra avstånd mellan våra bord.
Nu är det öppet varje dag.
Måndag - Onsdag 11.00-17.00
Torsdag - Lördag 11.00-20.00
Söndag 11.00-17.00


INGA-LILL ALM BLEV ÅRETS BADARE 2020

maj 2021

Inga-Lill Alm från Bjärred har utsetts till Årets badare vid Bjerreds Saltsjöbad.

- Det bästa utöver att få bada är mötena med människor. Ingen behöver förställa sig, man kan vara som man är, säger Inga-Lill Alm.

I samband med Föreningen Bjerreds Saltsjöbads årsmöteges utmärkelsen till en året-runt badare varje år. Juryns motivering för 2020 lyder:


FÖRENINGEN TOTALRENOVERAR BÅDA BASTURUMMEN

maj 2021

Badavdelningarna håller fortsatt stängt på grund av pandemin. Föreningen använder tiden för att göra både stora och små renoveringar på anläggningen.


NYA BRYGGAN KAN PÅBÖRJAS I SEPTEMBER

maj 2021

Lomma kommun har ansökt om tillstånd att bygga en ny brygga vid Bjerreds Saltsjöbad hos Mark- och miljödomstolen i Växjö. Byggstart blir tidigast i september 2021.


BASTUN STÄNGD TILLFÄLLIGT FRÅN 11 JANUARI 2021

maj 2021

Den nya pandemilagen och tillhörande föreskrifter från Folkhälsomyndigheten innebär att bastun hålls stängd tills vidare. Sedan tidigare är omklädningsrum och dusch stängda. Medlemmar har fortsatt tillgång till utomhusytor, omklädningsbås och badtrappa. Föreningen avser kompensera medlemmar genom förlängd giltighet på medlemskap och årskort.

2021-01-08 klubbade riksdagen igenom en tillfällig pandemilag för att minska spridningen av covid-19. Folkhälsomyndigheten beslutade därefter om nya föreskrifter som ansluter till lagen och som omfattar inomhuslokaler för bland annat gym- och idrottsanläggningar och badhus. Den som driver sådana verksamheter måste se till att alla besökare ska kunna ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Det ser styrelsen för Föreningen Bjerreds Saltsjöbad ingen möjlighet till.


HENRIK CYKLAR 24 KILOMETER FÖR ETT DOPP

maj 2021

Strax efter fem på morgonen, flera dagar i veckan, tar Henrik Gilvad Nielsen cykeln från hemmet i Nöbbelöv i Lund och kör 12 kilometer till Bjerreds Saltsjöbad. Han har varit kallbadare i många år, men den nya rutinen blev en Coronaeffekt.


”JAG HAR BLIVIT BEROENDE AV KYLAN”

maj 2021

Carin Pallin, Dösjöbro, är en av många som blivit medlemmar i Bjerreds Saltsjöbad det senaste året.
”Jag tog mitt allra första kallbad i maj förra året och nu kan jag inte vara utan det. Jag har blivit helt beroende av kylan. Idag utsätter vi sällan våra kroppar för stora påfrestningar. Det är nästan alltid bekvämt, men kroppen lär sig att stå ut med kylan.