Väder & bad

Nyhetsbrev

MER TID FÖR BAD!

april 2022

Från den 10/4 gäller sommartider för städning.
Städning utförs när bastu och omklädningsrum är stängda.
Förändringen gäller till den 31/8.

Badavdelningen stänger kl 22.
Vänligen respektera att bastu stänger 21.45 och omklädningsrum stänger kl 22.


RISK FÖR TRÄNGSEL 3 MAJ

april 2022

En större grupp besöker badavdelningen tisdag 3 maj ca kl 11-12.30. Gäller både dam- och herrsidan. Det kan finnas risk för trängsel så om möjligt välj gärna annan tid för ditt besök!


LIVEKONSERT 6 MAJ

mars 2022

Fredag den 6/5 gästas Bryggan utav duon Ivar Sjögren & Martin Arnoldi som bjuder på ett vackert knippe visor ur den svenska & skånska vistraditionen.
BOKA HÄR. Klockan 19 drar musiken igång.


ÅRETS BADARE 2021

mars 2022

Årets badare 2021 är Richard Bradshaw - en av föreningens mest frekventa morgonbadare som ofta bidrar till den inkluderande atmosfär som präglar herrbastu under dagens tidiga timmar.
Med ena bopålen i Bjärred och den andra i Liverpool visar han att Bjerreds Saltsjöbad är en mötesplats och angelägenhet för kallbadare från ett stort antal länder.
SE FILM


BADTIDER OCH BESÖKARE

mars 2022

Badet på Kallis är öppet 06-22 alla dagar för medlemmar - totalt 112 timmar bastu varje vecka. Generösa öppettider! Vissa tider är dock mer populära än andra och det kan ibland leda till trängsel. Du kan använda schemat nedan för att välja tider med lägre besöksfrevens i genomsnitt. Beakta att det är stora variationer från ena veckan till den andra beroende på väder, sportevenemang mm. Återkoppla gärna!


Bygget av nya bryggan har satt igång

februari 2022

Nu har spaden satts i sanden för bygget av nya Långa bryggan. Den beräknas vara klar våren 2023 och lägger även grunden för en utbyggnad av kallbadhuset.


”KALLBADET ÄR SOM ATT HA HITTAT HEM”

januari 2022

Under 2021 har Bjerreds Saltsjöbad fått över 250 nya medlemmar. En av dem är Catarina Caiberth.
Catarina Caiberth har bott i Bjärred i större delen av sitt liv, men det var först i somras under en resa till Stockholm som hon på allvar upptäckte tjusningen med kallbad.


BRUNCH

september 2021

Vår brunch tar ett uppehåll och återkommer till hösten.


BADINFORMATION I REALTID

juni 2021

Tack vare engagerade medlemmar kan vi nu via länken nedan få följande information i realtid:
Vattentemperatur, vind, lufttemperatur.

BADET JUST NU
Städtider finns här >>


RESTAURANGEN ERBJUDER

april 2021

Välkommen ut och njut av våran meny. En skön lunch, en härlig middag eller värmande fika, bryggan passar för alla tillfällen. Vi följer restriktionerna från folkhälsomyndigheten och har bra avstånd mellan våra bord.
Boka bord här


HENRIK CYKLAR 24 KILOMETER FÖR ETT DOPP

oktober 2020

Strax efter fem på morgonen, flera dagar i veckan, tar Henrik Gilvad Nielsen cykeln från hemmet i Nöbbelöv i Lund och kör 12 kilometer till Bjerreds Saltsjöbad. Han har varit kallbadare i många år, men den nya rutinen blev en Coronaeffekt.


”JAG HAR BLIVIT BEROENDE AV KYLAN”

oktober 2020

Carin Pallin, Dösjöbro, är en av många som blivit medlemmar i Bjerreds Saltsjöbad det senaste året.
”Jag tog mitt allra första kallbad i maj förra året och nu kan jag inte vara utan det. Jag har blivit helt beroende av kylan. Idag utsätter vi sällan våra kroppar för stora påfrestningar. Det är nästan alltid bekvämt, men kroppen lär sig att stå ut med kylan.