Väder

Vädret Bjärred

Badtemperatur

Nyhetsbrev

BASTUN STÄNGER TILLFÄLLIGT FRÅN 11 JANUARI

Nya föreskrifter från Folkhälsomyndigheten betyder att Bjerreds Saltsjöbad måste stänga bastun tills vidare.

I fredags klubbade riksdagen igenom en tillfällig pandemilag för att minska spridningen av covid-19.

Folkhälsomyndigheten beslutade därefter om nya föreskrifter som ansluter till lagen och som omfattar inomhuslokaler för bland annat gym- och idrottsanläggningar och badhus.

Den som driver sådana verksamheter måste se till att alla besökare ska kunna ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Det ser styrelsen för Föreningen Bjerreds Saltsjöbad ingen möjlighet till.

- I praktiken betyder det att bara en eller max två personer skulle kunna basta samtidigt. Som förening är vi skyldiga att kontrollera så att antalet inte överskrids, men eftersom vi inte har någon möjlighet att göra denna tillsyn håller vi stängt så länge föreskrifterna gäller, säger ordförande Hans Eyrich.

Under stängningen passar föreningen på att tidigarelägga planerade renoveringar, men grinden för inpassering till badavdelningen är öppen för medlemmar.

- Vi hoppas naturligtvis att vi snart kan öppna bastun igen, men det viktigaste nu är att vi alla följer föreskrifter och tar ansvar för att minska smittspridningen, säger Hans Eyrich.

Läs mer om föreskrifterna på Folkhälsomyndighetens hemsida