2-54
Kallbad blev viktig rehabilitering efter cancern

- Kallbaden har hjälpt mig att komma tillbaka väldigt fort, säger Mattias Tetzlaff som utsetts till Årets badare 2019 i Bjerreds Saltsjöbad.

Mattias Tetzlaff från Löddeköpinge en hängiven kallbadare sedan många år. Det brukar bli ett par turer i veckan till Bjärred för bastubad.

Som kallbadare vet man ofta inte vem man pratar med i bastun. Vi är på olika plan, men i bastun har vi alla något gemensamt, säger han.

I samband med att Mattias drabbades av en hjärntumör 2017 fick kallbaden en ännu viktigare betydelse. Det första året fick jag strålbehandling i Uppsala under veckorna. Jag kom hem på helgerna och fick varken köra bil eller kallbada. Min pappa körde ofta ner mig till kallbadhuset så att jag ändå kunde träffa mitt bastugäng i restaurangen. Det sociala umgänget med dem betyder jättemycket.

Mattias är fortfarande under rehabilitering men nu är det fritt fram för kallbad året om.
Cellgifterna gjorde att jag tappade känseln, men efter mina kallbad har nerverna kommit tillbaka mer och mer och bidragit till min snabba rehabilitering. Till och med mina läkare är fascinerade över hur snabbt jag har återhämtat mig.

Väder

Vädret Bjärred

Badtemperatur

Nyhetsbrev

Ja, tack!